Preloader image Preloader image

Waiting for Vincent

DE EXPOSITIE

Van vrijdag 11 september t/m zondag 11 oktober is de expositie ‘Waiting for Vincent’ te zien in het Vincent van Gogh Huis in Zundert.

Een expositie bestaande uit foto’s en brieven aan en van Vincent van Gogh. Van het betreffende project verschijnt ook een boek dat te koop is via het Vincent van Gogh Huis en via mij.

Ik maakte in het project ‘Waiting for Vincent’ gebruik van aantal invalshoeken. Zo was er de route die Van Gogh liep van 7 op 8 april 1877 van het station van Oudenbosch, via Zundert naar Rijsbergen. Daarnaast speelde het toneelstuk ‘Waiting for Godot’ van Samuel Beckett een rol. Als derde invalshoek speelde de Ideeënleer van Plato een rol binnen het project.

De drie invalshoeken hebben gezorgd voor 24 foto’s, waarvan 20 zogenaamde kleine monumentjes die de kijker mee kan nemen in een moment van rust of verwondering. 3 van de 4 grote foto’s vormen de ijkpunten van de route, daarnaast is er nog een foto die de kleine monumentjes samenbrengt op een bankje waarop de toeschouwer kan ‘wachten’.

Naast de foto’s heeft de fotograaf een zestal brieven geschreven aan Vincent van Gogh. Zes mensen die zich verbonden voelen met de persoon van Vincent van Gogh hebben op deze brieven, namens Van Gogh, antwoord gegeven. O.a. Karin Borghouts, Ron Dirven en de waarnemend burgermeester van de gemeente Halderberge zijn in de schoenen van Van Gogh gaan staan.

Op vrijdag 11 september is er vanaf 19.00 u. tot 21.00 u. een officiële opening via een inloopavond. Hierna is de expositie tijdens de openingstijden van het Vincent van Gogh Huis te zien in de Van Gogh kamer.

HET BOEK

bestel voor 5 september: korting en maak kans op een fotowerk naar keuze ter waarde van 200 euro.

Tijdens de expositie ‘Waiting for Vincent’ in het Vincent van Gogh Huis (Zundert)  – 11 september t/m 11 oktober a.s. – verschijnt het gelijknamige boek over het project.

Het boek, omvang 72 pagina’s, bevat:

  • De 25 geëxposeerde foto’s die te zien zijn in het Vincent van Gogh Huis
  • 8 extra foto’s uit het project die niet geëxposeerd worden tijdens de expositie.
  • 6 brieven geschreven aan Vincent van Gogh door de fotograaf.
  • 6 antwoordbrieven van Vincent van Gogh, geschreven door 6 mensen die zich in de rol van Vincent van Gogh hebben opgesteld.
  • Gedrukt op X-Per-White 140 gr (Fedrigoni), omslag: 320 gr. X-Per-White (Fedrigono)
  • Formaat: 210 x 297 mm staand

Wie het boek bestelt voor 5 september a.s. maakt kans op een fotowerk naar keuze (van de geëxposeerde foto’s) ter waarde van 200 euro:

  • Foto professioneel afgedrukt op innova-papier met 25% katoen.
  • Afmeting foto: 8 cm x 12 cm.
  • Professioneel ingelijst met museumglas, afmeting: 17,5 cm x 21,5 cm.

Op zondag 6 september krijgt de winnaar (via loting) persoonlijk bericht.

Tevens krijgt iedere die het boek bestelt voor 5 september een korting van 3 euro op het boek.

In de voorverkoop zal het boek 22 euro kosten. Vanaf 11 september is het boek te koop voor 25 euro via het Vincent van Gogh Huis en via mij.

De eerste 25 mensen die een boek bestellen krijgen gratis een foto (8 cm x 12 cm, unica) uit de serie ‘Waiting for Vincent’ die door de fotograaf niet worden geëxposeerd maar die allen in de lijn liggen van de gemaakte serie. Daarnaast worden onder allen die voor 5 september hebben besteld (incl. de donateurs die een boek hadden gevraagd) nog zeven foto’s, 13 cm x 18 cm (ook niet geëxposeerd) verloot uit de serie ‘Waiting for Vincent’.

Houdt u er rekening mee dat, als het boek verzonden moet worden, er nog verzendkosten bijkomen. Het boek kan tijdens de officiële opening via de inloopavond op 11 september worden opgehaald in het Vincent van Gogh Huis. Als dit niet mogelijk is voor u dan kan er met de fotograaf een afspraak gemaakt worden over de levering van het boek.

Wie het boek ‘Waiting for Vincent’ wil bestellen in de voorverkoop kan een bericht sturen naar: info@twanvandenbos.nl.

U krijgt vervolgens de gegevens toegestuurd om het bedrag van 22 euro over te maken. Tevens kunt u dan aangeven op welke wijze u het boek wilt ontvangen.

             

   

 

Passage Zundert