Preloader image Preloader image

De Bramenzoeker

De Bramenzoeker is een nieuw project waarin ik Richard Roland Holst (1868-1938) volg. Richard (Rik) Roland Holst was de echtgenoot van Henriette Roland Holst. Zij, bekend van haar politiek activisme en haar gedichten, is nog steeds een bekendheid, maar Richard is ‘verdwenen’ in de tijd. Richard Roland Holst schreef in 1927 een klein boekje met de titel ‘De overpeinzingen  van een bramenzoeker’.

Update: 25 maart 2021

In mijn onderzoeksfase ben ik een stap verder als het gaat om de vormgeving van het boekje. Op 16 maart jl. sprak ik met mijn grafisch vormgeefster en op 18 maart jl. was ik bij NPN Drukkers in Breda (waar ook mijn vorige boek ‘Waiting for Vincent’ is gedrukt). Al brainstormend kwamen er nieuwe ideeën op die ik thans verder aan het uitwerken ben. Binnenkort ga ik in Nijmegen bij een ‘ouderwets’ werkende boekbinder een kijkje nemen en bezien of mijn ideeën daar vorm gegeven kunnen worden en tegen welke prijs.

Ieder fotoboek wordt een uniek exemplaar, verschillende prijsklasse en verschillende inhoud of extra’s. Slechts 35

exemplaren zullen er gemaakt worden dus bij interesse meld je aan via info@twanvandenbos.nl. Geen plicht tot koop maar wel het recht om straks als eerste een fotoboek uit te zoeken naar eigen keuze.

De boekjes die tot fotoboek omgevormd gaan worden.

Brainstormbezoek aan NPN Drukkers in Breda

Het papier waarop de foto’s gedrukt gaan wor