Preloader image Preloader image

De Bramenzoeker

De Bramenzoeker is een nieuw project waarin ik Richard Roland Holst (1868-1938) volg. Richard (Rik) Roland Holst was de echtgenoot van Henriette Roland Holst. Zij, bekend van haar politiek activisme en haar gedichten, is nog steeds een bekendheid, maar Richard is ‘verdwenen’ in de tijd. Richard Roland Holst schreef tussen 1916-1922 een aantal overpeinzingen die in 1923 in een klein boekje met de titel ‘De overpeinzingen  van een bramenzoeker’, werden gebundeld.

Update: 31 juli 2021

De foto’s zijn bijna allemaal gemaakt. Mijn grafisch vormgeefster staat in de startblokken om vanaf oktober aan de slag te gaan. Een nieuw bezoek aan NPN Drukkers (21 juli jl.) ging over de keuze voor welke kleur transparant papier. Mijn lijstenmaker heeft twee proeven van inlijsten uitgewerkt (een derde proef moet nog komen).

De tijdsplanning voor het boek: juli-okt: selectie foto’s / concept uitwerken, okt-nov: grafisch vormgever, nov-dec: afdrukken drukkerij / inbinden.

In januari 2022 moeten er 30-35 unieke fotoboeken liggen. Unieke fotoboeken die als basis hebben de oorspronkelijke uitgaven van het boekje ‘Overpeinzingen van een bramenzoeker’, uitgegeven tussen 1923 en 1968.

De titel voor mijn fotoboek heb ik sinds enige weken klaarliggen….voor een later moment.

Wordt vervolgd!

 

De boekjes die tot fotoboek omgevormd gaan worden.

Brainstormbezoek aan NPN Drukkers in Breda

Het papier waarop de foto’s gedrukt gaan worden