Preloader image Preloader image

Sehnsucht

Sehnsucht is een nieuw project waarin ik Richard Roland Holst (1868-1938) volg. Richard (Rik) Roland Holst was de echtgenoot van Henriette Roland Holst. Zij, bekend van haar politiek activisme en haar gedichten, is nog steeds een bekendheid, maar Richard is ‘verdwenen’ in de tijd. Richard Roland Holst schreef tussen 1916-1922 een aantal overpeinzingen die in 1923 in een klein boekje met de titel ‘De overpeinzingen  van een bramenzoeker’, werden gebundeld.

Update: 23 oktober 2022

De komende tijd zullen de boekjes verder omgevormd worden tot 30 unieke objecten. Ieder object zal bevatten:

  • het oorspronkelijke boekje van Richard Roland Holst;
  • toegevoegde nieuwe pagina’s met daarop foto’s, teksten en gedichten van mijn hand;
  • een unieke foto (ieder boekje heeft een eigen unieke foto) met passe-partout (foto: 6 cm x 10 cm, incl. passe-partout 22,5 cm x 27,5 cm)

Ik noem het als ‘object’ en niet als ‘boek’ omdat ieder boek een nieuw eigen leven krijgt door ‘Sehnsucht’. Tevens heeft ieder object al een eigen, vorige leven achter de rug waardoor ieder object uniek is en zal blijven.

 

Presentatie ‘Sehnsucht’ in Vincent van Gogh Huis, Zundert

Met veel plezier heb ik een aanbod ontvangen vanuit het Vincent van Gogh Huis in Zundert om de objecten ‘Sehsucht’ bij hen te presenteren en tentoon te stellen. Er zal dan in die periode ook extra aandacht geschonken worden aan de persoon van Richard Roland Holst.

Een mooie mogelijkheid voor ieder om dan mijn objecten te bekijken (en te kopen), kennis te maken met de persoon van Richard Roland Holst (die ten grondslag lag aan dit project) en het geboortehuis van Vincent van Gogh te bezoeken.

De presentatie zal plaatsvinden in 2023. Op welk moment in 2023 is nog onbekend maar het zal zeker in het eerste deel van het jaar zijn.