Preloader image Preloader image

BLOG

Op pad met Vincent

29 jan 2020, by Twan van den Bos in Blog

Op donderdag 23 januari jl. had ik overleg met Ron Dirven, directeur/conservator van het Vincent van Gogh Huis in Zundert. We spraken over mijn expositie die vanaf 11 september 2020 te zien zal zijn in het Vincent van Gogh Huis.

De komende maanden zal ik de route Oudenbosch-Zundert-Rijsbergen via foto’s in kaart gaan brengen. Deze route liep Vincent van Gogh van 7 op 8 april 1877. Maar hoe pak je zo iets aan? De dagen na 23 januari kwamen de ideeën snel op. Elementen van het project vielen als puzzelstukken in elkaar. Natuurlijk draait het om de foto’s. Foto’s in mijn stijl en waarbij de natuur centraal zal staan. Daarnaast besloot ik op brieven te gaan schrijven aan Vincent van Gogh. Brieven met mijn twijfels, enthousiasme, cynisme. Brieven met vragen, bedenkingen en hoe het met mij gaat. De dag na dit idee besloot ik om deze brieven ook te gaan sturen naar iemand. De eerste brief heb ik verzonden aan Ron Dirven met de vraag hem te beantwoorden namens Vincent van Gogh.

Ondertussen ben ik met een lijstje namen bezig. Mensen die ik wil vragen om ook namens Vincent van Gogh te antwoorden. Enkele mensen heb ik reeds benaderd en ik wacht in ‘spanning’ af of ze willen mee werken.

Uiteindelijk zal het project bestaan uit foto’s, brieven en ……..er liggen nog wat losse ideeën die ik aan het uitwerken ben.

Nieuwsgierig? In mijn blog zal ik zeker meer gaan vertellen over dit proces.