Preloader image Preloader image

BLOG

Inspiratiebron Marlene Dumas

23 nov 2019, by Twan van den Bos in Blog

De schilderijen van Marlene Dumas tonen niet vaak de mooiste kant van de mens. Tegelijk confronteert ze je met een werkelijkheid achter de werkelijkheid. Dumas heeft mij gevormd in het kijken naar portretten in de hedendaagse moderne kunst. De rauwheid van het leven kruipt onder de huid van onze gladde consumptiemaatschappij waarbij het eigen geluk centraal staat. Geluk dat jezelf moet zien te bereiken en als je dat niet kunt ben je een verliezer in onze samenleving. Nog erger…..je hebt het aan jezelf te danken.

Als fotograaf wil ik graag het gladde behang van onze samenleving van de muren aftrekken. Ik wil met mijn fototoestel op de muren ‘slaan’. Ik wil een plek geven aan de rauwheid.