Preloader image Preloader image

BLOG

De (bevroren) wereld aan mijn voeten

14 nov 2019, by Twan van den Bos in Blog

Sinds vandaag ben ook ik wereldwijd online. Ik kan mij dus de voorstelling maken dat ‘de wereld aan mijn voeten ligt’. De aanloopperiode naar een website heeft wel enige tijd geduurd, maar nu is hij er. De website als hulpmiddel voor mij, voor mijzelf als fotograaf, voor mijn foto’s.

Maar wat doe ik eigenlijk als fotograaf? Ik bevries het moment. De werkelijkheid is weg, het beeld blijft alleen achter, eenzaam. Het beeld is niet de werkelijkheid. Soms vindt het beeld zichzelf terug in een reeks van beelden en wordt een samenhang geboden. Het beeld is en blijft echter alleen. Het is bevroren en ontdooien doet het nooit meer. Zo ligt niet de wereld aan mijn voeten maar creëer ik een bevroren wereld van beelden.