Preloader image Preloader image

BLOG

Waiting for Vincent

17 mei 2020, by Twan van den Bos in Blog

Sinds het einde van januari heb ik intensief gewerkt aan een project i.s.m. het Vincent van Gogh Huis in Zundert. Het project kreeg, in de loop van de tijd, de titel ‘Waiting for Vincent’.

Het project dat bestaat uit foto’s, brieven en een boek had als rode draad de voettocht die Van Gogh maakte van 7 op 8 april 1877 van het station van Oudenbosch, via Zundert naar Rijsbergen om daar een kennis van de familie nog te kunnen zien voordat hij stierf.

Het project werd, naast deze rode draad, steeds meer een project van ‘wachten’, wachten op Vincent van Gogh. Ik zocht hem in de route, in de foto’s, in mijn brieven aan hem, maar helaas……hij kwam nooit opdagen. Ik kon alleen maar mijmeren over hem. Zittend op een bankje. Gelukkig brachten de foto’s het ‘gevoel’ wel bij mij en kwamen er brieven van hem terug. Jawel, Vincent schreef mij…..al was het wel iemand anders die namens hem een brief terug schreef. Maar toch.

Het project loopt nog. De foto’s zijn gemaakt, op sommige brieven heeft Vincent nog niet terug gereageerd. Ik ben benieuwd of hij nog tijd vrij weet te maken voor mij, via iemand anders.

De resultaten zijn te bewonderen vanaf 11 september in het Vincent van Gogh Huis in Zundert. Ook het boek is dan te koop. Tot dan.