Preloader image Preloader image

BLOG

Docent foto-opleiding

02 jan 2020, by Twan van den Bos in Blog

Sinds kort mag het officieel naar buiten: ik ben docent aan de foto-opleiding van de vakopleiding bij BeeldCentrum (vestigingen in Zundert, Breda en Den Haag). Een mooie kans om mijn jarenlange onderwijservaring te kunnen combineren met het kunnen overdragen van kennis over de fotografie aan studenten.

Als docent zal ik mij m.n. richten op lessen over documentaire fotografie, de geschiedenis van de fotografie, beeldbewerking en creatieve fotografie.

Het docentschap, het zelf actief werken als fotograaf en mijn parttimebaan in het regulier onderwijs vullen zo mijn leven. Langzaam zal ik gaan overstappen – als de mogelijkheden er zijn – naar meer fotografie en minder regulier onderwijs. De vrijheid als fotograaf geeft mij de kans verder los te komen van verwachtingen van ‘een baas’. Binnen het regulier onderwijs heb ik het binnen de klas en de leerlingen nog steeds naar mijn zin, maar de roep van ‘de fotograaf’ wordt iedere dag sterker.